Версія для друку Версія для друку

Про благоустрій населених пунктів треба дбати постійно

Наприкінці минулого року голова райдержадміністрації Олександр Горін та голова райради Віктор Симканинець провели спільну нараду, на якій йшла мова про санітарний стан населених пунктів району і надання послуг населенню по вивезенню сміття.
Керівники району проаналізували стан справ, зупинились на проблемах, які доводиться вирішувати із порушеного питання. Ситуація невтішна, зазначили вони. Потрібно чимало зробити для того, щоб навести порядок біля річок, ставків, потічків, де найбільше полюбляють скидати сміття окремі громадяни.
Два роки тому за вирішення цієї проблеми взявся наш земляк Іван Бровдій із Броду. Він заснував товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКО-Ір», яке взяло на себе зобов’язання по вивезенню сміття із населених пунктів району. Що вже зроблено? Виділено земельну ділянку площею 4,7 га для захоронення твердих побутових відходів, 10 га – під будівництво підприємства по переробці та утилізації твердих побутових відходів. Уже на 450 тисяч євро завезено спецтехніки. У зв’язку із призупиненням надходжень іноземних інвестицій роботи на полігоні призупинено. Чекають свого встановлення вже закуплена сортувальна лінія, заморожено зведення адмінбудинку із прохідною та ін..
На нараді І.Бровдій зазначив, що активно включилися в роботу 17 сільрад. Серед них – Приборжавська, Броньківська, Кушницька, Довжанська, Арданівська, Сілецька, Кам’янська, Імстичівська, Ільницька. Останнім часом долучилася і Чорнопотіцька сільрада. Проблемними залишаються Лисичівська і Вільхівська. А з Мало- і Великораковецькою на даний час ведуться переговори.
Недавно Іван Бровдій зустрічався із Прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцом, який запевнив, що після врегулювання конфлікту на Сході України словацькі інвестиції будуть поновленні, і наболілу для Іршавщини проблему буде вирішено.
Василь ШКІРЯ.

Ваш отзыв

Ваш коментар