- Нове життя - https://nz-ir.com -

Вшанування жертв Голодоморів в Україні

В Іршаві вже стало традицією у День пам’яті жертв Голодоморів в Україні, біля храму Святителя Василія Великого, проводити мітинг-реквієм та екуменічну панахиду з нагоди вшанування пам’яті тих, які відійшли у Вічні світи через страшні муки.
У суботу 28 лиситопада разом із громадськістю, активістами і жителями міста вшанувати пам’ять жертв Голодоморів прийшли голова районної ради Віктор Симканинець, голова райдержадміністрації Олександр Горін, секретар міської ради Михайло Рацин, керуючий справами райради Євген Свириденко, керівник апарату РДА Олег Козенюк, керівники структурних підрозділів райради, підприємств, організацій та установ.
Відкриваючи мітинг-реквієм, О.Горін сказав, що мільйони радянських людей стали жертвами Голодомору, який було зорганізовано сталінським режимом. Пам’ять про цих людей назавжди залишиться в серцях нашого народу.
Спільна пам’ять про заморених голодом та історія повинні об’єднувати нас, – сказав у своєму виступі В. Симканинець. – Особливо тепер, коли на Сході йде справжня війна за цілісність і соборність України. Тогочасна більшовицька влада на чолі з Й. Сталіним вбили мільйони наших земляків, братів та сестер українців. Ми повинні про це пам’ятати, щоб імена та світла пам’ять тих, хто поляг через більшовицькі репресії ніколи не згасала.
Настоятель Петро-Павлівського храму в м. Іршава о. Василій Ігнат провів панахиду і відслужив молебень за жертвами, які загинули під час Голодоморів, організованих тоталітарним режимом.
Тоді ж, в рамках Всеукраїнської акції «Засвіти свічку пам’яті», біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років учасники заходу запалили свічку пам’яті.
Долучилися до цієї акції також і жителі району, які запалили свічку пам’яті у своїх домівках.

Василь БУЖОРА.