Версія для друку Версія для друку

ОНОВЛЕНО ОПЕРАЦІЙНИЙ БЛОК РАЙЛІКАРНІ

У завершальні дні попередньої каденції районної ради її голова Іван Савко та його заступник Петро Добромільський і керуючий справами райради Євген Свириденко побували у хірургічному відділенні районної лікарні. Цей візит керівників нашого крайового парламенту був абсолютно не випадковим. Впродовж 2015 року районна рада фінансувала один надзвичайно важливий соціальний проект. За рахунок акумульованих коштів від збору плати за оренду приміщень, що належать до комунальної власності було проведено ремонтні роботи в хірургічному відділенні.

Після капітального ремонту операційний блок цього відділення райлікарні тепер виглядає як і будь-яке аналогічне у європейському медичному закладі. За рахунок капремонту повністю оновлено більше 72 квадратних метрів площі блоку, і більше 50 метрів – за рахунок поточного ремонту. Всього на ці роботи використано більше аніж півмільйона гривень. Проводили їх робітники приватного підприємця Віктора Вірага.

Тепер після ремонту операційний блок нараховує сім приміщень, які повністю облицьовані кахельною плиткою.

Хоча приміщення на перший погляд виглядає абсолютно довершеним, завідуючий відділенням Сергій Бітлян зауважив, що варто відділити саму операційну залу від інших приміщень дверима.

−Ці роботи були проведені за рахунок коштів що надходять від оренди майна на спеціальний рахунок відділу управління майном спільної власності територіальних громад сіл, міста району, − сказав депутат райради, начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Сергій Караслай. – А всього завдяки тісній співпраці керівництва РДА і райради протягом цього року вдалося залучити близько 2 мільйонів гривень місцевих бюджетів для поліпшення матеріально-технічної бази медичних закладів району.

На 2016 рік заплановано капітальний ремонт чистої перев’язочної хірургічного відділення, виготовлення проектно-кошторисної документації на водовідведення та каналізаційну систему і ПКД на заміну вікон фронтальної сторони центрального корпусу рай лікарні.

Михайло ІСАК.

Ваш отзыв

Ваш коментар