- Нове життя - https://nz-ir.com -

«ПОЧИНАЙ ІЗ СЕБЕ!»

27 вересня, разом із цілим світом, Іршавщина відзначала Всесвітній день туризму та День туризму в Україні зокрема. Розпочали святкування з патріотичного велопробігу протяжністю від цетру міста Іршава до урочища «Ставліш» та на зворотньому етапі до фінішної зупинки в місцевому парку. Словами «Слава Україні! Героям слава!» голова райдержадміністрації Олександр Горін закликав до старту учасників-велосипедистів та особисто очолив іх колону. Крім юних туристів району, участь у велопробігу взяли і дорослі любителі здорового і активного способу життя: Василь Мейсарош, Євген Стільник, Леся Осійська та інші.

Продовжили свято туристичні змагання з розкладання палатки, в’язання туристичних вузлів, фігурного володіння велосипедом та мікро-спринту зі спортивного орієнтування. Під час проведення конкурсів зі сцени звучали чудові патріотичні пісні у виконанні молодих талантів Іршавщини, які неабияк піднімали настрій та додавали впевненості й енергії як учасникам змагань, так і всім присутнім гостям.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв України. Після чого, окремих туристів делегували для покладання квітів та лампадок до пам’ятних знаків «Борцям за свободу і Незалежність України, Героям небесної сотні та загиблим в АТО» на площі Народній та угорським магнатам роду Ілошваїв.

По завершенні туристичних змагань керівник району нагородив грамотами райдержадміністрації керівника туристсько-краєзнавчих гуртків Іршавської райСЮТур Тетяну Білак та методиста Іршавської райСЮТур Лесю Осійську. А також організатори дійства нагородили переможців змагань грамотами відповідних ступенів та призами.

«Дуже приємно спостерігати, що молодь нашого краю цікавиться туризмом. Адже де, як не на Іршавщині цей вид відпочинку є одним з найбільш актуальних і поширених. Вірю, що спільними зусиллями ми зробимо наш район ще більш привабливим у сфері туристичної індустрії. Принаймні, райдержадміністрація, в свою чергу, готова цьому всіляко сприяти. Тож, невичерпної вам, дорогі іршавчани, енергії на шляху створення нових незабутніх вражень від подорожей та мандрівок.» – звернувся до присутніх голова РДА Олександр Горін.

 

Пресс-служба РДА