Версія для друку Версія для друку

День партизанської слави

Вагомий внесок у перемогу над фашизмом, безперечно  зробили партизани. Саме тому Іршавщина з величезною повагою вчергове відзначила День партизанської слави.

Один з таких загонів вів активну підпільну роботу на території Іршавського, Свалявського та Мукачівського районів Закарпатської області. Це був інтернаціональний партизанський загін під командуванням Дюли Усти та Івана Прищепи. До його складу входили українці, росіяни, угорці, словаки, татари, євреї.

Участь у мітингу взяв керівник району, голова райдержадміністрації Олександр Горін та військовий комісар об’єднаного Іршавсько-Виноградівського комісаріату, майор Сергій Козолуп.

У рамках відзначення Дня партизанської слави Чорнопотіцький сільський голова Євген Манайло нагородив грамотами та подяками сільської ради за успіхи у патріотичному вихованні молоді кількох учасників бойових дій – жителів сіл, що входять до складу сільської ради, директорів шкіл, директора музею Юрія Феєра, голову спілки ветеранів АТО Михайла Боднаря.

У святкуванні взяли участь гості із Ужгорода, члени Закарпатської обласної громадської організації «Клуб 128-ої дивізії» та ветерани військової організації «Прешув» із Словаччини, саме за їх підтримки та організації свого часу  у селі Чорний Потік було відкрито пам’ятний знак. До речі, словаки дослідили, що серед тих, хто загинув у літаку, який розбився у ті далекі дні неподалік села, був і один словак. Вони подарували для місцевого музею унікальну книгу та пам’ятні знаки.

Після завершення мітингу два священики відслужили панахиду за всіма загиблими за волю України.

Свято продовжилося екскурсією в музей партизанської слави, оглядом виставки картин та коренепластики Лариси Щоки та неформальним спілкуванням, під час якого звучали українські пісні у чудовому виконанні чоловічого квартету під керівництвом директора Чорнопотіцького будинку культури Михайла Глеби.

Ваш отзыв

Ваш коментар