Версія для друку Версія для друку

ВІДОМИЙ ГУМОРИСТ ЮРІЙ МЕЛЬНИК ДЕБЮТУВАВ З КНИГОЮ ЛІРИКИ

Першу презентацію своєї першої поетичної книжки «Йди до мене» Юрій Мельник провів у Виноградові. Районна бібліотека часто організовує подібні імпрези. Нещодавно тут презентував роман «Карбід» Андрій Любка, перед тим і автор цих рядків мав нагоду виступати перед читачами саме у цьому приміщенні.

Затишна атмосфера та інструментальна музика створили особливу ауру. Поетичне слово звучало проникливо і зачіпало душі присутніх.

Ранок холодний, під ковдрою

                                 тепло,

Нам добре з тобою разом.

І поглядом ніжним тебе

                      обнімаю,

Як птаха гніздечко крилом!

Особливо чуттєво реагували на слова автора присутні жінки. Ведучий презентації, а ним був директор міського будинку культури Святослав Гал, неодноразово жартував з цього приводу. І взагалі, жарти додавали заходу домашності та щирості, особливого настрою неофіційності, яка на презентації ліричної книги і не потрібна взагалі. Та і як свято могло відбутися без гумору, якщо і Юрій Юрійович має справу зі сміхом, і ще кілька присутніх чоловіків полюбляють гостре словечко. Та і присутність у залі Михайла Чухрана аж ніяк не дозволяла прийняти серйозний вигляд обличчям. До речі, сам маестро закарпатського авторського гумору вітав колегу досить таки офіційно.

Виступив на презентації і редактор місцевої газети, поет Василь Кіш, і редактор Іршавської районки Василь Шкіря. До речі, Василів на презентації було багато. А група підтримки з Іршави – чисельною. Василь Ловска, як завжди, зняв про захід відеосюжет, депутат райради Петро Король висловив своє захоплення талантами Юрія Мельника, який є і фотографом, і артистом розмовного жанру, і актором Берегівського драматичного театру, і тамадою, і просто чудовим чоловіком. А ще він грав колись у вокально-інструментальному ансамблі на гітарі. Його багатогранність вражає і викликає повагу. Був присутнім і Михайло Лутак, який теж щиро привітав друга. Усі бажали початківцю в літературі досягти і в цій галузі діяльності висот, нових книг та натхнення.

Усі бажаючі отримали у подарунок від автора книги з автографом. Свято вдалося на славу.

Василь Кузан.

Ваш отзыв

Ваш коментар