- Нове життя - https://nz-ir.com -

Працівники культури оздоровили своїх дітей

Літо! Найкращий час для оздоровлення дітей! Організація літнього оздоровлення та відпочинку має велике значення для відновлення сил, поліпшення стану здоров’я.
У мальовничому куточку Карпатських гір, поблизу смт. Чинадієво Мукачівського району розташований дитячий оздоровчий табір «Гармонія», засновниками якого є управління культури Закарпатської облдержадміністрації та Закарпатська обласна профспілкова організація працівників культури, де впродовж багатьох років приймає на оздоровлення і відпочинок талановитих дітей нашого району та дітей працівників культури. Це табір, де діти мають можливість поєднувати заняття творчістю з відпочинком.
Райком профспілки працівників культури систематично проводить відповідну організаторську роботу з вищезгаданого питання. Спільно з обкомом галузевої профспілки ми потурбувались, щоб наповнити літнє оздоровлення дітей розвагами, святами, екскурсіями.
Тим, як відпочивають діти працівників культури, цікавилися заслужені працівники культури України: начальник управління культури Закарпатської облдержадміністрації Юрій Глеба, очільниця обласної галузевої профспілки Наталія Товтин. Висновок однозначний: в дитячій оздоровниці чудово!
Цього літа набралися сил та оздоровились Ярослав Химич з Осою, Денис Сенинець з Лози, Віталій Порада із Заболотного, Богдана та Діана Микити, Володимир Свіщо, Аліна Ляшко з Ільниці, Богдан та Максим Алмашій з Великого Раківця, Дарина та Максим Баран, Софія Пантьо, Дарина Гозда з Іршави. У «Гармонії» ( директор табору Фендик М.В.) створені належні умови для відпочинку дітей, організації харчування, медичного обслуговування. Тут проводяться виховні, розважальні, культурно-масові, фізкультурно-оздоровчі та спортивні заходи. Велику вдячність висловили батьки директору Фендику Михайлу Вільгельмовичу за, можна навіть сказати, батьківську турботу про дітей, за змістовний відпочинок і незабутні дні перебування у таборі. Зі слів мами Олесі Микити – викладача, голови профкому Ільницької дитячої школи мистецтв: «Наші діти отримали безліч позитивних емоцій та нових вражень. І повернувшись додому, з нетерпінням чекають наступного літнього періоду». На адресу засновників теж надійшли численні слова вдячності за піклування про організацію оздоровлення, особливо цього року – в такий важкий для України час.
Райком профспілки працівників культури і надалі проводитиме певну роботу з літнього оздоровлення дітей. Бо ми хочемо бачити своїх дітей гарними, щасливими, усміхненими, але, мабуть, не помилимось, коли скажемо, що кожен із батьків мріє, щоб його дитина була насамперед здоровою.

Оксана Сідор,
голова райкому профспілки працівників культури