Версія для друку Версія для друку

ПРАВОПОРУШЕННЮ КРАЩЕ ЗАПОБІГТИ

У прокуратурі Іршавського району під головуванням прокурора району Олега Опішняк відбулась міжвідомча нарада з питань попередження правопорушень серед неповнолітніх. У нараді взяли участь т.в.о.голови РДА Віктор Симканинець, голова районної ради Іван Савко, т.в.о.начальника райвідділу міліції, підполковник Дмитро Антол, начальник відділу освіти РДА Єлизавета Яцканич,  т.в.о.начальника служби у справах дітей РДА Ірина Урста та інші.

Відкриваючи нараду, прокурор району Олег Опішняк зазначив, що створення сприятливих умов для повноцінного та всебічного розвитку дитини неможливо без належного правового захисту з боку державних органів. Зусилля органів влади, правоохоронних органів мають бути спрямовані на забезпечення неухильного контролю та проведення соціальної роботи з дітьми та сім»ями, які опинились у складних життєвих обставинах, а також вжиття конкретних, а не формальних заходів до захисту прав дітей, які вже вступили у конфлікт із законом.

Цього року на обліку в секторі кримінальної міліції у справах дітей Іршавського райвідділу міліції перебуває 13 неповнолітніх, з яких засуджено до відбування покарання з випробуванням на підставі ст.ст.75, 104 КК України 1 особу та 12 осіб, яким повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.  Протягом поточного року неповнолітніми скоєно 8 кримінальних правопорушень. Крім цього, за невиконання батьківських обов’язків  притягнуто до адмінвідповідальності 39 осіб, за доведення неповнолітніх до стану сп’яніння  притягнуто до адмнівідповідальності  4 осіб та притягнуто 1 власника розважального закладу за перебування  неповнолітнього у кафе-барі у нічний час і 1 підприємця за порушення правил торгівлі алкогольними напоями.

При обговоренні даної інформації було запропоновано ряд заходів, які повинні попередити правопорушення серед неповнолітніх.

Віктор Симканинець вніс пропозицію, щоб із початком навчального року проводити спільні профілактичні бесіди із школярами, проводити рейди у школах, на вулицях та розважальних закладах.

Голова райради Іван Савко запропонував комісійно відвідувати неблагополучні сім»ї, обстежувати їхні побутові умови, організовувати їм дозвілля.

Дмитро Антол порушив питання неповнолітніх, батьки яких знаходяться на заробітках за межами області. Ця категорія дітей з кожним роком найбільше потрапляє у поле зору працівників міліції. Адже, родичі не завжди можуть належно контролювати вільний час підлітків, відвідування ними занять у школі, т.д…

Прийнято рішення посилити профілактичну роботу серед дітей, схильних до вчинення правопорушень, алкоголізму та наркоманії, постійно проводити роботу з дітьми з кризових сімей.

 

Віта Горзов.

Ваш отзыв

Ваш коментар