Версія для друку Версія для друку

РАЙОННИЙ СЕМІНАР БІБЛІОТЕКАРІВ

Минулого тижня на базі бібліотеки-філії с.Ільниця-1 відбувся районний семінар бібліотечних працівників району на тему «Бібліотека і дозвілля дітей та молоді». Відкрила семінар начальник відділу культури і туризму Ганна Матіко, яка привітала учасників і наголосила, що тема семінару є надзвичайно актуальною, адже зараз літні канікули у дітей, і бібліотеки повинні відіграти важливу роль у організації їх дозвілля.

Надзвичайно неочікуваною і приємною була присутність на семінарі т.в.о. голови районної державної адміністрації Віктора Симканинця. У невимушеній обстановці працівники бібліотек району мали змогу задати  питання Віктору Андрійовичу, що стосуються їх діяльності. Серед питань прозвучала і тема об’єднання територіальних громад. Обговорювалась ситуація долі бібліотек Іршавської централізованої бібліотечної системи в умовах реформ місцевого самоврядування та адміністративного поділу відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Керівник району пояснив, що все вирішуватиметься з урахуванням інтересів громади та сучасних вимог до бібліотечного обслуговування населення району.

Директор бібліотеки Алла Лакатош ознайомила присутніх з програмою семінару та зупинилась на основних завданнях, що стосувались теми семінару.

Учасників семінару зустріли і привітали вихованці Ільницького дитячого навчального закладу № 3, керівником якого є Марія Котубей. Дітки відвідали бібліотеку, взяли участь у вікторині і за правильні і швидкі відповіді отримали в дарунок книжечки.

Приємні хвилини бібліотекарям дарували: учасники зразкового театру естрадної пісні «Ліра» (керівник Ельвіра Гавацко); Даринка Староста, Тетяна Пилипко, Аліна Ганчич; танцювальний колектив «Юність» та «Господарочка» (керівник Тетяна Черничко).

Із повідомленнями виступили: Майя Бобик, заступник директора по роботі з дітьми, – «Культура дозвілля: вирішення проблем вільного часу дітей та молоді», а також зробила презентацію; Олена Кепша, завідувачка відділу обслуговування, – «Інтерактивні масові заходи – ключик до залучення молоді в бібліотеку». Творчу лабораторію «Пропонуємо свій досвід» провела з бібліотекарями Любов Бровді, завідувачка методико-бібліографічного відділу.

 Підсумком семінару стало нагородження працівників начальником відділу культури і туризму Ганною Матіко та директором Іршавської ЦБС Аллою Лакатош. До нагород було запропоновано Майю Бобик, заступника директора по роботі з дітьми, Ольгу Романець, завідувача бібліотекою-філією с. Ільниця-1 та директора Ільницького будинку культури «Шахтар» Наталію Варваринець.

Ваш отзыв

Ваш коментар