- Нове життя - https://nz-ir.com -

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ – МИНУЛЕ І СУЧАСНІСТЬ

28 червня 1996 року увійшло в новітню історію нашої держави великим національним святом. Верховна Рада України, реалізовуючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та світовий досвід, прийняла Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави, як повноправної учасниці світового співтовариства.

Напередодні цього свята в читальному залі  Іршавської центральної районної бібліотеки  для користувачів бібліотеки біля бібліотечної виставки була проведена інформхвилинка «Конституція України – минуле і сьогодення».

Бібліотекар Олена Кепша у своєму виступі розповіла  про багатовікову  історію державотворення України, зокрема навела цікаві факти написання і прийняття її конституції. Адже ця подія закріпила правові основи незалежності нашої країни, її суверенітет, територіальну цілісність, що є чи не найактуальнішою темою в наш час, стала найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяла подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

А представлена  на виставці література дала змогу слухачам більш детально ознайомитись із даною темою.

Слава Україні!!!

Вл.інф.