- Нове життя - https://nz-ir.com -

СТОМАТОЛОГИ НА СЛУЖБІ КРАСИ І ЗДОРОВ’Я

У сучасних умовах життя для успіху кожного з нас, для досягнення мети у бізнесі, особистому житті, в роботі, у спілкуванні дуже важливим є зовнішній вигляд, а саме – усмішка. Якщо людина не боїться щиро усміхнутися, якщо її не стримують внутрішні гальма, якщо вона не прикриває рота віялом чи рукою, то її сприймають краще і спілкуються з нею більш охоче. А це багато в чому залежить від стану зубів, від їхнього здоров’я і краси, тобто, у кінцевому рахунку – від стоматологів.

Стоматологічна служба району починає свою історію з 1972 року, коли вона займала всього два кабінети і очолював її Кучинський А.М. Для надання якісної допомоги населенню цього було недостатньо. Тому було вирішено будувати стоматологічну поліклініку. За цю справу взялася і успішно завершила Глеба Р.М.: нова поліклініка була введена в експлуатацію 1989 року. Протягом 80-х і 90-х років мережа стоматологічних кабінетів розрослася – вони відкривалися на кожному підприємстві та в кожному селі, з кількістю населення більшою трьох тисяч.

З 1991 року стоматологічну службу району очолює Мушка Б.П. В цей час стоматполіклініка набуває статусу окремої структури з повноваженням навчально-методичного центру. В 1997 році стоматологічна поліклініка реформується в дві стоматологічні відділення, а районним стоматологом призначається Човбан М.М. А в лютому 2004 року проходить нова реформа, яка завершується створенням Іршавської районної стоматологічної поліклініки і призначенням головним лікарем Стойки Івана Михайловича, який керує службою і сьогодні.

За 11 років служба розрослася і стала однією з кращих в області. Нині у підпорядкуванні Івана Михайловича працює 110 чоловік, 49 з них лікарі. Серед кращих працівників варто назвати таких лікарів: Юріна О.І., Зозуляк Д.М., Якубець В.В., Староста Я.А.; середній медперсонал: Войтович І.Ф., Синетар Г.П., Корпош В.В., Кляп І.В., Гринюк Б.М., та молодший персонал – Штефаньо М.М. Стоматологічна служба постійно вдосконалюється, покращується матеріальна база, росте професійний рівень працівників. З недавнього часу у нас почали робити складне б’югельне протезування. А лікар Пнівчук Жанна Іванівна пройшла курси і вже може ставити інпланти.

У районі, відрадно сказати, формуються династії стоматологів. Діти продовжують справу батьків у родинах Горзов, Відюков, Коваль, Зозуляк, Мелень, Гецнюк, Човбан.

Не зважаючи на всі складнощі і проблеми сьогодення, престиж медичного працівника залишається на висоті. У кожного жителя району знайдеться немало слів подяки лікарям, середньому медперсоналу за готовність будь-якої хвилини прийти на допомогу, надати кваліфіковану консультацію, позбавити болю, вилікувати, покращити естетику…

Шановні наші, вітаємо Вас і професійним святом і дякуємо за те, що Ви своєю добротою, знанням справи повертаєте до повноцінного життя сотні і тисячі людей. Професіоналізм, душевне тепло, увага до кожного пацієнта гідні визнання і глибокого пошанування. Нехай Бог дає Вам щастя, здоров’я, процвітання у мирній державі на многая і благая літ!

Василь Кузан