Версія для друку Версія для друку

РОЗГЛЯНУТО НИЗКУ ПИТАНЬ

Минулого тижня комісія райради з питань бюджету та плану соціально-економічного розвитку зібралась на своє розширене засідання. Порядок денний теж був насиченим. Стосувалися питання районних програм, бюджету, розрахунків за енергоносії. Провів засідання голова комісії Юрій Фельцан.

Зміни до бюджету стосувалися спрямування коштів з вільного залишку, додаткових джерел фінансування, коштів бюджету розвитку тощо. Стосовно змін до програми щодо облаштування захисних споруд цивільного захисту, то тут запропонували технічні зміни. Ці об’єкти знаходяться лише на балансі відділу освіти РДА, а райрада як власник має фінансувати. Йшлося про стан розрахунків за енергоносії між орендарями та головними розпорядниками коштів у сфері освіти, медицини, культури. Звучала низка зауважень та пропозицій. До цього питання повернуться на наступному засіданні комісії. Також розглянуто, як реалізовується програма «Власний дім» у районі. Запропоновано напрацювати важелі впливу на тих, хто бере кредит, аби справно повертали гроші. Заслухано інформацію щодо надходження до місцевих бюджетів за І квартал. Як було зазначено, результати втішні. Обговорено й низку листів та звернень, прийнято стосовно них відповідні рішення. Участь  у ро боті комісії взяли заступник голови РДА Іван Мошкола та заступник голови райради Петро Добромільський.

Серед доповідачів були начальники УДК в районі Петро Горзов, відділу управління майном спільної власності територіальних громад сіл, міста району Віта Чорноличак, відділу організаційного забезпечення та діловодства райради Роман Меренич, фінансового управління райдержадміністрації Оксана Симчик, відділу з надзвичайних ситуацій РДА Юрій Химинець, відділу культури і туризму РДА Ганна Матіко та бухгалтери сфер медицини і освіти.

Іван СТЕПОВИЙ.

Ваш отзыв

Ваш коментар