Версія для друку Версія для друку

НЕ ТАМ ЧИСТО, ДЕ ПІДМІТАЮТЬ…

Стара, як світ, істина, однак вона дотепер залишається актуальною. Хто хоч раз побував за кордоном, не міг не звернути увагу на те, що там узбіччя та кювети автомобільних доріг, прибережні смуги річок, потічків, ставків, парки, дитячі майданчики в належному, впорядкованому стані.

Поласувавши морозивом чи цукерками у Чехії, Польщі, Угорщині чи Італії у вас рука не підніметься кинути на вулицю чи тротуар папірчик. І не тому, що там одразу вас оштрафують, а тому, що там всюди чистота і порядок.

У нас, на жаль, усе навпаки. Як тільки зійде сніг, усюди видніються купи сміття. Чого там тільки немає: старий зношений одяг, взуття, побутові і виробничі відходи, пляшки з-під горілки чи пива, консервні банки, поліетиленові пакети, розбита черепиця, цегла, непридатний домашній реманент… У захаращеному стані знаходяться також річки Ільничка, Синявка, Боржава, Іршавка.

Сучасна молодь, яка досконало володіє комп’ютером, не пригадує ті часи, коли в Іршаві зранку поливальні машини, які в народі називали «водовозками», поливали дорогу і проїжджу частину, а комунальні працівники ще вдосвіта мали тротуари…

Кілька років тому узбіччя та кювети ділянок автомобільної дороги Мукачево-Рогатин на території району було закріплено за підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності для очищення від сміття, приведення та підтримання у належному порядку. Минулої середи із цього приводу т.в.о. голови райдержадміністрації Віктор Симканинець провів відповідну нараду із керівниками підприємств, установ та організацій, де було визначено порядок проведення робіт. Водночас було звернуто увагу на те, що слід привести до Великодніх свят у належний стан населені пункти, щоб усюди відчувалось пасхальне свято. Для цього нам просто слід тільки відродити традиції наших батьків і дідів, які повчали нас: не там чисто, де підмітають, а там, де не смітять.

Василь ШКІРЯ

Ваш отзыв

Ваш коментар