- Нове життя - https://nz-ir.com -

У БІЛКАХ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ М.ВАСИЛИНЦЮ

10  березня в селі Білки було відкрито меморіальну дошку відомому лікарю Василинцю Михайлу Михайловичу. У цей день йому мало виповнитися 64 роки. Але вже майже півтора року його нема серед нас.

Меморіальну дошку встановлено на будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Білки,  де Василинець М.М. пропрацював головним лікарем понад 30 років. Це було здійснено за сприяння ініціативної групи: Петра Добромільського,  Степана Бобика, Івана Фельцана, Марії Світлинець та інших.

Як відомо, Михайло Михайлович все своє життя працював на медичній ниві, був і залишається у нашій пам’яті відомим лікарем та громадським діячем, депутатом райради кількох скликань, депутатом обласної ради, знаним господарником як у рідному селі, так і за його межами. Михайло Михайлович вилікував та поставив на ноги десятки-сотні наших краян. Він опублікував ряд методичних матеріалів та праць, які і тепер дозволяють людям використовувати досвід лікаря. Він є автором унікальної книги «Білки – село над Боржавою», в якій описані всі аспекти життя малої батьківщини багатьох відомих людей.

На відкритті дошки були присутніми та висловили слова подяки в пам’ять про Михайла Михайловича його родина, заступник голови райради Петро Добромільський, сільський голова Білок Василь Зейкан, головний лікар Іршавського центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Булеза, завідувач Білківської амбулаторії Оксана Воробканич, член ініціативної групи по відкриттю меморіальної дошки Іван Фельцан, син Михайла Михайловича – Михайло Михайлович Василинець молодший, який продовжує справу батька – працює хірургом в обласній лікарні та викладає на медичному факультеті УжНУ, де є доцентом. Вів церемонію відкриття друг Василинця М.М. Василь Кузан, знаний поет. Також прийшли віддати шану видатному лікареві і його односельчани, більшість з яких знали Михайла Михайловича особисто.

Завершилося відкриття освяченням меморіальної дошки та панахидою, які відслужили благочинний Іршавського благочиння отець Георгій Чулей та отці Петро  Канайло й Іван Лупак.

 

Михайло Удут.