Версія для друку Версія для друку

ПРОВЕДЕНО КРУГЛИЙ СТІЛ З АКТИВІСТАМИ РАЙОНУ

З ініціативи керівництва району днями в приміщенні райдержадміністрації відбулося засідання круглого столу з громадськими активістами, представниками політичних партій та громадських організацій району. Мета зустрічі – обговорення складної соціально-економічної ситуації, що склалася в державі, і як наслідок – в регіонах.

На засіданні обговорили  зміст звернення до керівників області та держави з наболілих питань сьогодення.

Одним з перших було обговорено питання щодо підвищення цін на газ на електроенергію. Активісти акцентували увагу, що керівництво держави неодноразово наголошувало на тому, що Україна самостійно видобуває газ, який може забезпечити потреби населення за ціною 100 $ за 1 метр кубічний. Але, забувши про це, українцям встановили непосильну ціну, яку сплатити із «заморожених» зарплат буде практично неможливо.

Присутні наголошували на необхідності контролю обліку підакцизних товарів, оскільки саме акциз в цьому році буде однією зі складових дохідної частини місцевих бюджетів.

Було піднято також болюче для роботодавців питання щодо відрахування до Пенсійного фонду із заробітної плати працівників з неповним навантаженням.

Прозвучала також пропозиція залучати громадськість до контролю над ремонтом доріг, який невдовзі має розпочатись в регіонах.

В результаті було домовлено описати в колективному зверненні всі питання, що порушувалися, а саме звернення адресувати керівникам держави, обласному керівництву, а також всім народним депутатам, які представляють нашу область у Верховній Раді.

Ваш отзыв

Ваш коментар