Версія для друку Версія для друку

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК, БЮДЖЕТИ, ЛІСОВА ГАЛУЗЬ – НА КОЛЕГІЇ РДА

Днями у приміщенні сесійної зали відбулося засідання колегії районної державної адміністрації. Крім членів колегії, в ній взяли участь керівники управлінь, відділів і служб РДА, керівники установ та служб району, міський та сільські голови. До порядку денного було включено 3 основні питання, а саме щодо підсумків соціально-економічного розвитку району за 2014 рік, виконання місцевих бюджетів району за 2014 рік, стан справ лісової галузі в районі та перспективи її розвитку.

Відкрив засідання т.в.о. голови райдержадміністрації Віктор Симканинець, який запропонував першим розглянути питання, що стосується лісової галузі району, оскільки на колегію запрошені керівники цих підприємств та установ.

Першим заслухали представника національного природного парку «Зачарований край». Доповідь вів заступник директора з наукової роботи Василь Мочан, бо із його слів, сам директор, Іван Піняшко, перебуває на лікарняному.

Василь Іванович у своєму виступі більш детально зупинився на напрямках науково-дослідних робіт, що проводяться працівниками парку. Проте в членів колегії було чимало запитань, що стосуються роботи закладу загалом, а не лише науково-дослідної діяльності. Заступник не міг дати вичерпні відповіді на ці питання. Віктор Симканинець подякував доповідачу, зауваживши, що директор «Зачарованого краю» раніше вже ігнорував запрошення депутатів на сесію районної ради. Тому багато питань, що стосуються роботи НПП, залишаються відкритими.

Про стан справ державного підприємства «Довжанське лісомисливське господарство» доповів його директор Михайло Нитка. Він ознайомив присутніх із основними показниками господарської діяльності «Довжанського ЛМГ», зокрема, що стосується продукції, прибутку, податків та зарплати. Після доповіді керівника присутні задавали питання, що їх цікавили, а також висловлювали свої зауваження. Окремі сільські голови дякували Михайлу Васильовичу за допомогу учасникам АТО у вигляді безкоштовних дров. Наприкінці обговорення, враховуючи прохання Іршавського міського голови Степана Бобика, Михайло Нитка запропонував всім головам місцевих рад звертатися письмово з клопотанням щодо надання посадкового матеріалу, бо ДЛМГ має можливість надати сільським радам саджанці різних сортів.

Після цього слово мав директор державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Іршаваагроліс» Іван Фущич.  Після доповіді, що стосувалась фінансово-господарської діяльності підприємства, Іван Іванович відповідав на питання членів колегії та сільських голів. На адресу керівника звучала і деяка критика, і подяка від Степана Бобика за сприяння в організації дров учасникам АТО та малозабезпеченим сім’ям.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Симчик інформувала щодо підсумків виконання місцевих бюджетів району за 2014 рік. Оксана Михайлівна детально аналізувала діяльність в цьому напрямку кожної сільської ради, зокрема тих, де є недовиконання.

Начальник відділу економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації Наталія Ковач підбила підсумки соціально-економічного розвитку району за 2014 рік, зауваживши, що в цьому році в облдержадміністрації не проводяться рейтингові оцінки районів, проте, виходячи з основних показників, наш район перебуває приблизно на рівні минулого року (а це сьоме місце).

Прес-служба РДА.         

Ваш отзыв

Ваш коментар