Версія для друку Версія для друку

Василь Шкіря – лауреат премії імені Федора Потушняка

29 грудня в малому залі облдержадміністрації відбулося урочисте вручення обласних премій в галузі літератури і мистецтва за 2014 рік.

Відкриваючи святкове дійство, начальник управління культури Юрій Глеба наголосив, що формування свідомої, духовно багатої нації в нашій державі є запорукою становлення цивілізованої, правової, багатої України. І вирішальна роль у побудові такого суспільства належить саме українській інтелігенції, складовою якої є великий загін людей у царині мистецтва.

Вітаючи лауреатів, голова облдержадміністрації Василь Губаль зазначив, що приємно відзначити людей, які багато корисного роблять для нашого краю. Час посумлений нинішніми подіями в державі, де закарпатці серед інших захищають наш спокій, свободу на східних рубежах країни. Адже і наш край не оминула сумна звістка про вже 46 загиблих воїнів. Та водночас сказав, що галузь культури дуже потрібна для наших краян.

У своєму вітальному слові голова облради Володимир Чубірко найперше щиро подякував лауреатам за плідну працю на мистецькій ниві та громадську позицію, за благодійні мистецькі акції на підтримку наших воїнів та їх родин, за всі добрі справи, які вони робили впродовж року.

Вітав закарпатських митців-лауреатів також лауреат Шевченківської премії, президент Академії мистецтв України Андрій Себикін, назвавши Закарпаття батьківщиною великих митців.

Потім відбулася урочиста церемонія вручення обласних премій. Серед нагороджених у жанрі літератури для дітей – і письменник Василь Шкіря за книгу «Таємниця смерекового замку».

Наш кор.

Ваш отзыв

Ваш коментар