- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПРАВОВА ОСВІТА – АКТУАЛЬНО ЗАВЖДИ

Як і завжди, невід’ємною частиною у діяльності районної державної адміністрації, при якій утворено в якості дорадчого органу Іршавську районну міжвідомчу координаційно-методичну раду, є правова освіта населення. Очолює районну МКМР з правової освіти населення керівник апарату РДА Олег Козенюк.

Для покращення взаємозв’язку органів державної влади та місцевого самоврядування з громадськістю у 2011 році був створений сайт Іршавської районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. Його основною ідеєю стало узагальнення на єдиному порталі інформації на юридичну тематику. Тобто, по-суті, сайт http://www.irshavamkmr.org.ua є Інтернет-сторінкою у нашому районі, яка створена на кшталт єдиного інформаційно-правового простору району.

Ще однією формою підвищення правосвідомості громадян є «Університет правових знань», який діє при райдержадміністрації. Тут з працівниками установ та служб району, органів місцевого самоврядування, з членами дільничних виборчих комісій та іншою категорією громадськості вивчаються актуальні правові питання сьогодення. Проводяться інші практичні заходи, в тому числі влаштовуються екскурсії для учнів шкіл району, щоб вони наочно змогли побачити діяльність районних органів та «живу» роботу їхніх працівників.

Організація правової роботи, що спрямована на правильне застосування, неухильне дотримання та запобігання невиконанню вимог актів законодавства, інших нормативних документів райдержадміністрації, а також її керівниками та працівниками під час виконання покладених на них завдань й повноважень здійснює юридичний відділ апарату РДА, який очолює Іван Семак. Ще одним із напрямків роботи відділу є представництво інтересів райдержадміністрації у судах. Питання запобігання і протидії корупції покладено на сектор взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату РДА – завідувач Сергій Жидик.

Не менш важливим є те, що робота членів районної МКМР з правової освіти населення неодноразово відзначена Головним управлінням юстиції України в Закарпатській області. Так, за підсумками проведеної роботи у за остання три роки Іршавська районна МКМР з правової освіти населення серед інших районних та міських МКМР області посідала перше місце.

Цього року на засіданні МКМР також вирішено започаткувати проведення огляду-конкурсу на кращу організацію правоосвітньої роботи  у районі. А тому запрошуємо і надалі всі установи і служби району, загальноосвітні школи (учнівські колективи), громадськість активно співпрацювати з нами для підвищення рівня правової свідомості громадян, надсилаючи правоосвітні новини та статті на електронну адресу [email protected].

Вл. інф.