Версія для друку Версія для друку

ЗОЗУЛЯ НАКУВАЛА….

Кажуть, жінкам не прийнято рахувати літа. Та це не про лікаря Наталію Василівну Ліщук. Вона гордиться прожитими роками. Уже впродовж кілька десятиліть стоїть на сторожі здоров’я ільничан, своє життя присвятила служінню людям.

А минулого понеділка із самого ранку на її адресу сипалися вітання. Від імені голови районної ради Івана Савка її привітав і вручив грамоту депутат районної ради Іван Фельцан. Разом з ним була і голова первинної профспілкової  організації комунального закладу «Іршавський центр первинної медико-санітарної допомоги» Мар’яна Зейкан. Прийшли привітати ювілярку також член Національної спілки письменників України Василь Кузан і житель села, художник Василь Ловска.

Позитив  Наталії Василівни в тому, що вона народилася в Ільниці, добре знає сільчан, майже щодня спілкується з ними, живе їх проблемами, переймається їх турботами, водночас піклується про їх здоров’я. Особливо велику увагу приділяє молоді, каже, щоб юнаки і дівчата вели здоровий спосіб життя. Бо здоров’я слід берегти з юних літ.

– Кожній людині варто задуматися над своїм життям, − каже Наталія Ліщук. – Воно проходить швидкоплинно. Тому треба прожити його в щасті і радості, на втіху онукам і правнукам.

Зозуля накувала Наталії Василівні 65. Не віриться, що вона повернулася працювати в рідне село далекого 1974 року. Уже рівно 40 років спливло. Тож свого роду ювілей.  Пригадується, як разом із медиками допомагали будівельникам зводити нову лікарню з амбулаторією, яку було відкрито в 1989 році. В часи перебудови лікарню закрили (було й таке). Із березня 2008 року знову було відкрито дільничну лікарню на 15 ліжок з денним стаціонаром. Працює лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини. До речі, певний час медичний заклад очолював її чоловік – Віталій Михайлович.

Отож, з ювілеєм Вас, Наталіє Василівно!

Василь ШКІРЯ.

Ваш отзыв

Ваш коментар