Версія для друку Версія для друку

ГАСТРОЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ ІРШАВСЬКИХ КОЛЕКТИВІВ ХУДОЖНЬОЇ САМОДІЯЛЬНОСТІ

З метою активізації роботи колективів художньої самодіяльності в районі проводиться певна робота. Протягом І кварталу цього року організовано та проведено ряд масових заходів, де взяли участь провідні колективи  району та індивідуальні виконавці:

Проводився районний фестиваль вертепів та колядницьких колективів «Іршавський бетлегем» м. Іршава, де незважаючи на морозну погоду, учасники змогли зацікавити публіку і отримали багато гучних аплодисментів.

У м. Ужгород проводився фестиваль колядницьких колективів «Коляди в старому селі», учасником якого став той же колектив «Іршавський бетлегем» і здивував ужгородську публіку своїми творчими вміннями та цікавими колядками.

У період Різдва колядницькі колективи відвідали м. Мукачево та взяли участь у відомому обласному фестивалі «Червене вино», де змогли показати себе чудовими артистами та відпочити,  дегустуючи різні сорти вина.

Фольклорний ансамбль «Іршава» приїхав у м. Сніна (Словаччина) і показав себе як чудовий і дружній колектив, викликавши захоплення та овації у закордонної публіки в міжнародному фестивалі колядницьких гуртів.

Проводився районний фестиваль-конкурс творчості багатодітних родин «Таланти багатодітної родини» у районному будинку культури м. Іршава, де глядачі змогли із захопленням спостерігати за талановитими дітьми.

У м.Ужгород проходив фестиваль-конкурс «Таланти багатодітної Іршавщини», де взяли участь переможці багатодітних родин. Діти викликали у глядачів великий інтерес і гучні аплодисменти.

Таланти Іршави побували у м. Хуст, де брали активну участь у відкритому обласному фестивалі-конкурсі стрілецької пісні «Красне поле» і своїм співом зачарували публіку.

Фольклорний колектив «Кирниченька» Іршавського РБК та народного майстра Антоніни Дурда взяв участь  у міжнародному телевізійному конкурсі «Ліптовська сніжинка» м. Ліптовський Міколаш (Словаччина). Колектив показав себе найкращим серед усіх інших та отримав багато овацій від іноземців.

Цьогоріч, протягом ІІ кварталу, організовано та проведено ряд масових заходів, де взяли участь провідні колективи  району й індивідуальні виконавці:

 Іршавські колективи взяли участь в обласному конкурсі українського слова ім. Ірлявського в дитячій школі мистецтв  с. Середнє Ужгородського району, де Воробканич Іванна отримала 1 місце (читання), 3 місце Іван Щадей (гумор) та грамоту за участь Олександра Свида – кер. Мельник Юрій та Філеш Василь. Переможці отримали купу хороших вражень і були задоволені конкурсом.

Іршавський хореографічний колектив брав активну участь у п’ятому всеукраїнському фестивалі-конкурсі інструментального, вокального та хореографічного мистецтва «Гірська квітка» Івано-Франківської обл. м. Верховина, де Златка Лівак отримала гран-прі, Андріанка Матіко – І місце і Христина Ляшко – ІІ місце. Іршавським учасникам довго аплодували і вітали їх.

У м. Сніна (Словаччина) знов завітав фольклорний колектив «Іршава», та взяв участь  у святкуванні днів kaštieľa – Podvihorlatský folklórny festival. Словацька публіка впізнала дружній колектив, та довго аплодувала їм.

22 липня відбувся виїзд народного хору ветеранів в санаторій  «Орлине гніздо»

Учасники хору змогли чудово провести свій час, та здивувати публіку.

Екскурсія по санаторію надихнула учасників хору на нові творчі досягнення, які учасники народного хору реалізували поїздкою в санаторій «Боржава» нашого району, де виступили з тією же програмою, що і в санаторію «Орлине гніздо».

У с. Суха завітав Іршавський колектив на районний фестиваль «Проводи вівчарів на полонину».

За шестимісячний період колективи художньої самодіяльності змогли побувати у багатьох місцях області та за межами країни і показали себе чудовими артистами і активними учасниками багатьох фестивалів та зробили чималий внесок у розвиток народної творчості.

 

Лілія Білунка,

 студентка ІІ курсу

відділення журналістики УжНУ

Ваш отзыв

Ваш коментар