- Нове життя - https://nz-ir.com -

«БЮДЖЕТНА» КОМІСІЯ ЗАСІДАЛА ВІДКРИТО

На тому тижні відбулося розширене відкрите засідання комісії з питань бюджету та плану соціально-економічного розвитку райради. Провів засідання голова комісії Юрій Фельцан. Він ознайомив присутніх із порядком денним та коротко зупинився на окремих робочих моментах. Участь у роботі комісії взяли голова райдержадміністрації Вячеслав Свічкар, заступник голови РДА Іван Мошкола, заступник голови райради Петро Добромільський, керуючий справами райради Євген Свириденко, керівники районних установ та структурних підрозділів РДА, райради, сільські голови. Було запрошено і представників громадськості.

Керуючий справами райради Євген Свириденко ознайомив присутніх із клопотаннями громад про виділення коштів із районного бюджету. Луково потребує гроші для забезпечення захищених статей до кінця року. Дубрівці необхідно для повторної нормативно-грошової оцінки земель. Негрову не вистачає на зарплату працівникам установ бюджетної сфери. Чорнопотіцька сільська рада просить кошти для реконструкції школи та ДНЗ. Також ще клопотання стосувалися спрямування коштів на районну програму «Власний дім» та організацію, що забезпечує громадський порядок у районі. Інформацію взяли до відома та використання в роботі.

З інформацією про роботу управління Державного казначейства у районі за перше півріччя виступив начальник цієї структури Петро Горзов. За його словами, в казначействі відкрито 5145 рахунків. За шість місяців надійшло доходів до першого кошику зведеного бюджету району – 14, 9 млн. грн.. Він також зазначив, що за сприяння голови райдержадміністрації цьогоріч проплати здійснюються краще. Їх «закрито» вже за травень. У контексті розмови торкнулися перерахування коштів, спрямованих депутатами на допомогу об’єктам соціальної сфери і малозабезпеченому населенню. Низка сільських голів висловила думку, що громади відчувають покращення проплат через казначейство.

Про виконання бюджету за перше півріччя говорила начальник фінуправління РДА Оксана Симчик. Вона назвала сільські ради, які перевиконали бюджет. Було запропоновано нагородити відзнаками районної влади до Дня незалежності Доробратівську, Дубрівську та Великораковецьку сільські ради. З нагоди цього державного свята голова комісії Юрій Фельцан зініціював відзначити і начальника управління Державного казначейства в районі Петра Горзова, начальника податкової інспекції в районі Світлану Муху.

Йшлося і про внесення змін до бюджету. Обсяг доходів спеціального фонду районного бюджету на цей рік збільшився на більш ніж півмільйона гривень. Спрямували кошти і вільного залишку.
Було порушено і питання ремонту доріг та надходжень на ці потреби від продажу бензину.

 

Іван СТЕПОВИЙ