Версія для друку Версія для друку

КОРОТКО

***

На цьому тижні голова райдержадміністрації Вячеслав Свічкар провів особистий прийом громадян. Іршавчани мали змогу розповісти про свої проблеми та заручитися підтримкою керівника району в їх вирішенні.

З проблемними питаннями до посадовця звернулися мешканці сіл Імстичево, Собатино, Воловиця, Білки та м. Іршава. Вони стосувалися здебільшого земельних відносин, надання одноразової грошової допомоги. Також прозвучало прохання посприяти у виділенні твердого палива для обігріву житла.

Вячеслав Сергійович надав заявникам відповідні консультації щодо порушених ними питань та запевнив, що, в межах своїх повноважень, зробить все від нього залежне для найшвидшого їх вирішення.

***

Під керівництвом голови райдержадміністрації Вячеслава Свічкаря відбулося засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. В обговоренні взяли участь заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола, начальник управління економічного розвитку і торгівлі РДА Наталія Ковач, начальник управління ПФУ в Іршавському районі Іван Бізіля, представники ДПІ в Іршавському районі, управління соціального захисту населення РДА та фінуправління РДА.

Як зазначив заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола, станом на 1 серпня  заборгованість із виплати заробітної плати основного кола підприємств, які звітують в статистику, відсутня.

Також обговорено питання щодо заборгованості до бюджету та управління ПФУ в Іршавському районі, податкового боргу і соціальних внесків  до ДПІ в Іршавському районі.

***

Відбулося засідання районної комісії з питань дотримання земельного законодавства при передачі земельних ділянок у власність або користування на території району, за межами населених пунктів. У роботі комісії взяв участь голова райдержадміністрації Вячеслав Свічкар.

Учасниками засідання були голова комісії – заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола, начальник управління Держземагенства в Іршавському районі Володимир Цогла, головний спеціаліст юридичного відділу апарату РДА Іван Комар, депутат районної ради Юрій Фельцан, приватний підприємець Іван Фельцан та громадські активісти Юрій Микита й Михайло Садварій.

На засіданні було розглянуто ряд питань. Вони стосувалися вивчення законності підстав передачі у власність або користування земельних ділянок юридичним та фізичним особам.

***

Голова районної ради І. Савко та його заступник  П. Добромільський провели засідання комісії, яка розглянула скарги громадян – пайовиків райспоживспілки щодо незаконних дій директора ринку Т.Фельцан та голови райспоживспілки Ю. Фельцана. Було обговорено питання діяльності ринку, платежів та земельні питання. Пайовики скаржаться на те, що на ринку збирають великі суми грошей з підприємців, а куди вони діваються, нема прозорості. Крім того, пайовикам вже десятки років не виплачуються дивіденди. У засіданні комісії взяли участь прокурор району Ю. Романець, в.о. начальника райвідділу внутрішніх справ  М. Черничко, начальник ДПІ в районі С.Муха, начальник управління Держземагенства в районі  В. Цогла.

 

Ваш отзыв

Ваш коментар