Версія для друку Версія для друку

ЖНИВА НА ІРШАВЩИНІ РОЗПОЧАТО

Жнива – це особлива й відповідальна пора річного хліборобського циклу, яка вже успішно стартувала і на Іршавщині. Товаровиробники та особисті селянські господарства району до своїх засіків уже засипали перші тонни зерна. Відтак уся техніка вже працює на полях. Першими в районі її випустили фермерські господарства «Лан» та «Відраш» для збирання озимого ячменю.

Днями начальник відділу агропромислового розвитку РДА Микола Кудрей та завідувач сектору з питань фермерства Ольга Гойда відвідали фермерське господарство «Лан», –  одне з найбільших в районі, яким вправно керує вже багато років Василь Балога. Фермерським господарством засіяно 130 га озимини, з яких 20 га – озимий ячмінь та 110 га – озима пшениця.

– Завдяки сприятливій погоді розвиток і дозрівання озимих зернових відбулось своєчасно. Врожайність очікується на рівні минулого року, – зазначив Василь Іванович.

За словами Миколи Миколайовича, цьогоріч всіма господарствами  озимих зернових культур було посіяно 1405 га., з яких 255 га припадає товаровиробникам.  Зокрема, всіма категоріями господарств району озимого ячміню посіяно 188 га.

Крім того, СТзОВ «Клячанівське» було посіяно 150 га озимого ріпаку. На сьогодні зібрано 50% від площі посіву.

Ваш отзыв

Ваш коментар