Версія для друку Версія для друку

ЛІКАР – ЦЕ ПОКЛИКАННЯ

Мабуть, за покликанням, якому немає пояснень, люди йдуть працювати в медицину.  Хоч можна всьому навчитися, набути потрібних знань, але не кожен зможе втілити їх у життя і використати на практиці. Тому справжніми лікарями стають люди, котрі вміють співпереживати пацієнтам, котрим властиве відчуття самопожертви. Саме такі і працюють у травматологічному відділенні Іршавської районної лікарні. Сильні чоловічі руки та добрі, щирі серця ставлять на ноги сотні людей. Їхнє тепло, бажання допомагати та високий рівень кваліфікації допомагають у процесі одужання кожному пацієнту.

Іноді диву даєшся, знаючи, що у травматологічному відділенні працювати найважче. Адже це наче згусток болю, бо сюди потрапляють  пацієнти після  нещасних випадків, обморожень, опіків, виробничих травм.  І лікар-травматолог, дивлячись на людські страждання, змушений в мить приймати потрібне рішення та надати невідкладну допомогу. Найважче пережити мить, коли розумієш, що травма не сумісна із життям.

Але злагоджена професійна робота колективу лікарів під керівництвом в.о. завідувача травматологічного відділення Владислава Попадинця та медичних сестер майже завжди дає добрі результати. І не можливо описати почуття лікаря, коли, здавалося б, безнадійний пацієнт, із важкими травмами, покидає відділення самостійно, без будь-якої сторонньої допомоги. Саме це є джерелом, з якого весь колектив травматологів черпає таку потрібну енергію та натхнення.

 У переддень свята не можливо не згадати про добрих, завжди привітних медсестер, які пліч-о-пліч із лікарями виконують свій обов’язок. На всіх них лежить відповідальність не лише за маніпуляції, накладання гіпсових імобілізацій, контроль за якістю стерилізації інструментів, а й моральне здоров’я людей. Адже  неодноразово доводилося заспокоювати пацієнта перед операцією чи навіть звичайним уколом, завжди треба знайти потрібне слово.

Тому з нагоди свята лише побажання добробуту, благодаті та сили у такій нелегкій роботі.

М.Лендел,

в.о. старшої медичної сестри  травматологічного відділення.

Ваш отзыв

Ваш коментар