- Нове життя - https://nz-ir.com -

НЕХАЙ ВЕЛИКДЕНЬ БУДЕ БЕЗПЕЧНИМ

Незабаром Великдень – улюблене свято дорослих та дітей. Щоб Воскресіння Христове не затьмарило лихо пожежі, треба заздалегідь подбати про безпеку культових закладів, яких сьогодні в районі нараховується понад 57. Тож в районі проводиться планова перевірка культових установ, в яких будуть проведені богослужіння з нагоди Великодня.

Під час перевірки інспектори районного відділу ДСНС України у Закарпатській області звертають увагу на дотримання правил пожежної безпеки при використанні відкритого вогню, доступність шляхів евакуації, справність електромережі, наявність вогнегасників.

За наслідками перевірок було виявлено 598 порушень правил пожежної безпеки, які запропоновано усунути.

Передусім, кожний духовний заклад має бути забезпечений сертифікованими вогнегасниками, обладнаний пожежною сигналізацією, електропроводка повинна відповідати вимогам правил улаштування електроустановок.

У ці урочисті дні культові заклади відвідає чимала кількість людей. Під час святкових Богослужінь священнослужителі та прихожани використовують відкритий вогонь, що може призвести до непередбачуваних наслідків. Щоб попередити такі прикрі випадки, Іршавський районний відділ Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до кожного вірника, бути максимально обережним під час перебування у храмах, адже основні причини вогняного лиха пов’язані з порушенням правил пожежної безпеки. Не рідкість, коли щойно погашені свічки, іноді ще з тліючим гнітом, складаються до картонного ящика… А іконостаси оздоблені модерновими гірляндами. Десь перетреться провід, далі коротке замикання і церква палахкотить, приносячи громаді матеріальну й моральну шкоду.

А якщо зважити на те, що дані споруди відносяться до категорії з масовим перебуванням людей, то вразі пожежі може статися непоправне. Отож нехтувати правилами пожежної безпеки не варто…

Пам’ятайте: безпека залежить від нас самих!

Іван Мошкола,

начальник районного відділу управління                                                                                            державної служби з надзвичайних ситуацій.