Версія для друку Версія для друку

ПЕТРО ДОБРОМІЛЬСЬКИЙ: “ДІЄМО ПУБЛІЧНО, ПРОЗОРО, ПРИНЦИПОВО”

Як свідчать останні події, районна рада, громадські організації і активісти почали знаходити між собою спільну мову і взаєморозуміння, із першого дня працюють  публічно, прозоро і принципово.

Їх тісна співпраця по вирішенні тих чи інших проблем у освіті, культурі, медицині та інших галузях  відчувалася при проведенні районного віче, на засіданнях постійних комісій та на позачерговій сесії районної ради, які, до речі, проводилися у відкритому режимі при відкритих дверях. Кожен присутній міг вільно висловити свою думку, яка, безумовно, була врахована при прийнятті рішень.

− Усе робимо для того, − каже заступник голови районної ради Петро Добромільський, − щоб змінити взаємовідносини між владою і громадою. Почали із боротьби із корупцією. Особливо багато нарікань було на роботу центру надання послуг, пов’язаних  із використанням автотранспортних  засобів із обслуговування Іршавського району на правах відділення м. Іршава (колишнє МРЕО). Є претензії до роботи Іршавського РС головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області (у народі − паспортний стіл) та управління Держземагенства в Іршавському районі та м. Іршава. Заплановано створити галузеві координаційні ради в медицині, освіті, на засіданнях яких щомісяця обговорювалися б  наболілі проблеми.

Про факти незаконного вимагання грошей окремими посадовими особами просимо негайно  звертатися в правоохоронні органи, райраду чи райдержадміністрацію, на які будемо негайно реагувати. Тільки спільно ми можемо побороти корупцію і хабарництво.

– У багатьох колективах, – вважає Петро Добромільський, –  підупала трудова дисципліна. Часто, на жаль, буває так: прийде людина із Лисичова, Сухої чи Доробратова в установу в Іршаві, а там двері зачинені − працівники робочий день здебільшого розпочинають із кави. Та й ставлення до громадян потрібно змінювати. Куди й поділася наша ввічливість, щирість, людяність і доброта.

А це вже прохання до керівників підприємств, установ і організацій – необхідно забезпечити швидкий розгляд заяв та їх вирішення на належному рівні. Водночас потрібно забезпечити доступ до публічної інформації.

Непокоїть людей і надання платних послуг в установах і організаціях (ДАІ, “паспортному столі”, медицині та інших  закладах). Тут усе  повинно бути прозоро − перелік платних послуг має бути  вивішено на дошку оголошень, де кожен відвідувач міг би ознайомитися із ними. Разом із тим,  і при вході в кабінет (наприклад, стоматологічний) має бути зазначено: державний чи приватний та перелік платних чи безкоштовних довідок (послуг). Щодо добровільних внесків, то вони повинні бути воістину добровільні. Є нарікання від жителів району на роботу гінекологічного відділення. Зауважимо, що  дороге обладнання  подарував народний депутат України Павла Балога.

Жителі району питають, чому й досі  працюють заступники попереднього голови райдержадміністрації. Це питання буде вирішено з приходом нового голови РДА.

І ще таке. Тепер йде підготовка до виборів Президента Ураїни. Головне, щоб виборча  кампанія пройшла без брудних технологій, на належному рівні, без підкупу і провокацій. Щоб кожен  голосував так, як підказує йому серце.

− Петре Петровичу! У ці дні проходить акція “Заарпаттю − чисте довкілля”…

− У нас в районі із 15.00 до 17.00, щоп’ятниці трудові колективи повинні дбати про чистоту територій, де вони знаходяться. Тут уже уповати нема на кого: кожен повинен взяти в руки граблі, мотику чи садові ножниці і взятися за роботу. Адже від того, в якому стані знаходяться  подвір’я, приміщення, кабінети, судять про господаря.

У вівторок  відбудеться засідання постійної комісії райради з питань бюджету та плану соціально-економічного розвитку (поч. о 14.00), на яку запрошуємо представників громадськості. Наступного тижня також засідатиме постійна  комісія райради з питань законності та правопорядку. На неї  запрошуються працівники правоохоронних органів та громадські активісти.

Розмовляв Василь ШКІРЯ.

Ваш отзыв

Ваш коментар