Версія для друку Версія для друку

ІРШАВСЬКЕ ВІЧЕ: ТРЕБА ЗМІНИТИ ВЗАЄМОВІДНОСИНИ МІЖ ГРОМАДОЮ І ВЛАДОЮ

24 лютого в м. Іршава відбулося віче, на яке зібралося понад тисячу чоловік з усіх населених пунктів району. Розпочалося воно спільною молитвою за загиблими на Майдані Незалежності, яку провів настоятель Свято-Іллінського  православного храму, протоієрей отець Михаїл Юрина.

Відкрив віче в.о. голови районної ради Петро Добромільський. Він зазначив, що влада і громада повинні знайти між собою взаєморозуміння і почали працювати. Треба, щоб усі долучилися до вирішення наболілих проблем. Це зібрання ініціювали депутати райради, сільські та міський голова, активісти, громадськість. Пов’язано  це з тим, що у нас назбиралося чимало проблем.

‒ До нас звертаються вчителі, медики, культпрацівники з питанням, про заробітну плату, а пенсіонери і багатодітні матері ‒ про пенсії,  дотації і допомогу для дітей. Ми працюємо над тим, щоб не було перебою з медикаментами і харчуванням в дошкільних і шкільних навчальних закладах, ‒ наголосив Петро Петрович, ‒ один  ніхто не справиться із цими проблемами. Треба, щоб усі включилися в роботу.

Депутат районної ради Юрій Фельцан у своєму виступі сказав:  «тепер, коли впав режим Януковича, ми бачимо, чому в нас немає доріг, а в школах і медзакладах ‒ сучасного обладнання».  Народні кошти йшли на дорогі палаци, лімузини. Нам обіцяли покращити життя, а насправді займалися своїми власними потребами. Багато наших людей були на Майдані, говорить, хто більше заслужив перемогу. Як на мене, найбільше заслужили ті, хто загинув, та, хто дістав травми. Ті люди, які загибли, хотіли поміняти життя на краще. Їх справу слід продовжити нам.

Про створення координаційної ради ініціював Йосип Маланка. На його думку, такий орган потрібно для налагодження роботи в цей важкий і відповідальний час. Водночас він засудив режим Януковича, який свого часу почав загравати з Європою, а в останній момент зрадив інтересам і сподіванням народу. Ми стали свідками того, як він розпочав війну із власним народом. Таке недопустиме. Бо кожен диктатор рано чи пізно знаходить свій кінець…

‒ Ми зібралися сьогодні для того, щоб знайти між собою злагоду і взаєморозуміння, ‒ сказав депутат районної ради Петро Станко. Людей найбільше хвилюють економічна і соціальна стабільність. Цей важкий час треба пережити достойно і належно. Що стосується районної ради, то представники громади ‒ депутати повинні брати на себе відповідальність. Ми повинні забезпечити нормальну роботу та порядок у районі.

На віче також виступили громадські активісти Іван Лелітко, Оксана Сідор, Василь Кузан, Іван Роман. Вони вели мову про принципи формування майбутньої влади в районі, про недопущення протизаконних дій з будь-якого боку, боротьбу з хабарництвом та ін..

Народне віче прийняло відповідну резолюцію і закінчилося виконанням Гімну України.

Василь ШКІРЯ.

Резолюція

Підтримати рішення Верховної Ради направлені на стабілізацію ситуації в Державі.

Вимагати термінового розслідування і притягнення до відповідальності посадових осіб і всіх причетних до загибелі громадян України, всіх тих, хто віддавав злочинні накази.

3.        З метою недопущення порушення стабільності в районі і до моменту прийняття рішення Верховної Ради про структурні зміни органів місцевого самоврядування,  не  проводити  виборів  керівних  органів  по діючому законодавству, яке не відповідає діючій Конституції.

Для збереження і не допущення нищення та розкрадання народного майна, посилити контроль за цільовим використанням фінансових ресурсів з боку громадських організацій.

В зв’язку з тим, що виконавча влада та органи місцевого самоврядування в значній мірі дискредитували себе перед народом – вимагаємо, від Верховної Ради проведення дострокових виборів в органи управління та органи місцевого самоврядування разом з виборами Президента 25.05.2014 року, або в інший час не пізніше вересня 2014 року.

6.             Створити групу громадського контролю з представників опозиційних партій та громадських організацій для надання допомоги у галузях освіти, культури, медицини та інших структурних підрозділах РДА.

Ваш отзыв

Ваш коментар