- Нове життя - https://nz-ir.com -

І КРУЖЛЯЛИ НАД ШКОЛОЮ СНІЖИНКИ…

Зазвичай навчальні заклади відкривають вересневої пори. А тепер поля, долини і гори вкриті білою ковдрою, над подвір’ям реконструйованого корпусу Броньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів кружляють сніжинки, одна за одною стеляться на гарно почищену стежинку. І учні, і вчителі, і батьки у гарному піднесеному настрої: вони із самого ранку в чеканні цієї урочистої миті, коли прозвучить шкільний дзвоник і запросить усіх у гарно впорядковані класи.

Ще б пак! На відкриття школи прийшли голова облдержадміністрації Олександр Ледида, голова райдержадміністрації Василь Ковбаско, голова райради Станіслав Сухан, директор департаменту освіти і науки, молоді і спорту ОДА Мар’яна Кляп і начальник управління освіти, молоді і спорту РДА Єлизавета Яцканич.

Відкриття школи – це завжди свято, – сказав Олександр Ледида. – На нього з нетерпінням чекають усі. У кожного радісне, усміхнене обличчя, бо відтепер наша юнь навчатиметься у гарних, світлих класах. Навчатися у школі буде комфортно і затишно. Діточки здобуватимуть знання в одну зміну і матимуть все необхідне для належного навчання.

Зворушливим був виступ Василя Ковбаска:

— Мені приємно відкривати таку прекрасну школу. Гарно обладнані класи, відповідають сучасним вимогам вбиральні, є спортзал. Віриться, що у такій прекрасній школі учні здобуватимуть тільки хороші й відмінні знання, які потім продовжуватимуть навчання у вищих навчальних закладах.

Станіслав Сухан, вітаючи присутніх із відкриттям школи, щиро подякував педагогічним працівникам і школярам за терпіння. Адже в таких умовах, в яких вони працювали дотепер, було важко, оскільки неодноразово проводили заняття до шостої години.

Бажаю хлопчикам і дівчаткам, – наголосив Станіслав Васильович, – щоб вони в реконструйованій школі здобували міцні знання, а батьки і педагоги пишалися їх здобутками.

Василь Ковбаско і Станіслав Сухан щиро подякували Олександру Ледиді за сприяння у реконструкції школи, що дало можливість швидко завершити ремонтні роботи й тепер броньківські школярі здобуватимуть знання у сучасному закладі.

Право перерізати символічну червону стрічку надається Олександру Ледиді, Василю Ковбаску, Станіславу Сухану та директору Броньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Івану Ньорбі. А потім усі присутні оглянули класні приміщення, спортзал і вбиральні.

Школа відповідає усім сучасним європейським вимогам, – сказав Олександр Ледида. – Вона аніскілечки не поступається міським навчальним закладам.

Реконструкція корпусу школи розпочалась у 2009 році, добудовано спортзал та перекрито дах на загальну суму 350773 грн., у 2010 р. замінено вікна вартістю 93871 грн., у 2012-2013р.р. здійснено внутрішні ремонтні роботи, в тому числі систему опалення на суму 1017664 грн. Закуплено шкільні меблі: парти, шафи, стільці, вішалки, дошки на 92000 грн. Тут навчатимуться учні 1-6 класів. Усього 130 дітлахів.

Чимало сил і енергії до проведення будівельних робіт і встановлення системи опалення доклали робітники СПМК-23 (начальник Іван Пальок) та ТзОВ «Фортуна» (директор Володимир Горзов). Роботи виконано професійно, якісно, відповідно до  сучасних вимог і ергономіки. Від побаченого піднімається настрій, радіє душа, діти і вчителі почуватимуться комфортно, що допоможе здобувати якісні знання.

У добру путь, школо!  Василь Шкіря.