Версія для друку Версія для друку

ЛЕЛЕЧИНІ НОВИНИ

Хоч зимою лелеки не літають, а капуста не росте, проте в районному  пологовому будинку вже цьогоріч народилось 40 здорових малюків.

Першою відкрила новий рік дівчинка, яка народилася  вагою  3,8 кг  у жительки м.Іршава.

Радує те, що народжуваність у нашому районі постійно росте. У 2012 році у районному пологовому будинку  народилося 1355 малюків, а минулого року вже 1411, з яких 12 двійнят.

Останнім часом практикуються партнерські роди, в яких можуть взяти учать рідні та близькі породілі. Рівень таких родів складає уже 92,5%.

Районні лікарі держаться принципу дотримання «теплового ланцюжка», коли дитину прикладають до грудей матері.  Тільки коли малюк  потребує реанімаційного втручання, її не дають до материнських рук. Цей показник складає 98,8%.  99,4% складає кількість сумісного перебування матері і дитини. Крім того, створені сімейні родзали, в яких майбутні батьки можуть перебувати разом зі своєю дитиною.

Для того, щоб подбати за дітей, яких залишають напризволяще горе-матері, нещодавно відкрився незвичний пункт «Вікно життя». Процес проходить анонімно, мати залишає дитину в боксі та натискає на дзвінок, сигнал якого надходить до чергової медсестри. У нашому районі цим пунктом поки що ніхто не користувався.

Вікторія Гудебняк.

Ваш отзыв

Ваш коментар