Версія для друку Версія для друку

ДЕПУТАТИ РОЗГЛЯНУЛИ МАЙЖЕ ТРИ ДЕСЯТКИ ПИТАНЬ

До порядку денного вісімнадцятої сесії райради, яка відбулася 24 грудня, було включено майже три десятки питань. Відкрив сесію голова райради Станіслав Сухан. Він привітав усіх з Днем місцевого самоврядування, що відзначався цього місяця. З цієї нагоди він вручив нагороди. Почесну грамоту від обласної ради отримав депутат райради Іван Ньорба, грамоти – депутат райради Владислав Романець, член виконкому Великораковецької сільської ради Іван Максим. Спільними грамотами райради та райдержадміністрації нагороджено директора Іршавського комунального підприємства по водопостачанню Віктора Гелетея, депутата райради Івана Савка, Брідського сільського голову Михайла Ломагу. Відтак народні обранці вшанували хвилиною мовчання відомих у краї людей Михайла Пушкаша, Андрія Савка, що цими днями відійшли у вічність.

Наближаються новорічно-різдвяні свята. Станіслав Сухан адресував вітання всім присутнім на сесії. Колядував народним обранцям зразковий дитячий ансамбль «Кирниченька». Після цього голова районної ради привітав  депутата райради Ганну Белей та Доробратівського сільського голову Ірину Ваш, які святкували день народження у міжсесійний час. Ознайомив із заходами, що відбулися за цей період. Кілька днів тому ми відзначали День міліції. Серед депутатів цього скликання є колишні керівники райвідділу внутрішніх справ – Іван Клим, Василь Поляк. Вони теж на свою адресу приймали вітання від керівника району. Він також закликав народних обранців брати більш активну участь в обговоренні звітів керівників районних установ.

Заступник голови райради Петро Добромільський зачитав депутатські запити та відповіді на них. Йшлося про притягнення дисциплінарної відповідальності судді, відзначення 100-річчя від Дня народження Василя Феннича, водогін в Ільниці, підсумки роботи робочої групи з легалізації найманої праці, ремонт автодороги через Лозу, обрізку дерев у напрямку «Загаття-Брід-Чорний Потік», відновлення роботи бітумбази в Підгірному, добудову приміщення в школі Собатина, прозорості роботи філії Закарпатгазу, відповідність санітарним нормам території школи в Приборжавському. Депутатські запити подали Михайло Ісак, Віктор Віраг, Іван Савко. Депутат райради Петро Станко розповів про обласні змагання з дзюдо, що проходили в районі.

Першою звітувала начальник управління освіти, молоді і спорту РДА Єлизавета Яцканич. У поданому нею звіті йдеться про мережу навчальних закладів, виконання програми з охоплення дітей дошкільною освітою, виконання інструкцій з обліку дітей і підлітків шкільного віку, позашкільну освіту, бюджетні призначення, стан спортивних об’єктів, організацію гарячого харчування дітей, підвезення й оздоровлення школярів, кадрове забезпечення, надбання галузі. Депутати звіт взяли до відома та вирішили звернути увагу доповідача на виконання рішень райради, що стосуються комунального майна, гарячого харчування дітей у школах, напрацювання єдиних підходів у спрямування коштів на капітальні і поточні ремонти, придбання інвентарю тощо.

Про роботу районного управління головного управління держсанепідслужби в області розповів його начальник Володимир Свіргун. Він охарактеризував наявну базу, реорганізації, що відбулися. Також торкнувся теми гарячого харчування дітей. Низка підприємців використовує заборонені продукти харчування, окремі школи беруть воду з потічків та річок. До речі, саме завдяки депутатському корпусу райсанепідемслужбу не приєднали до іншого району.

Начальник відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби райуправління юстиції Олеся Козенюк говорила про підсумки роботи служби за цей рік. У депутатів запитань до неї не було.

Народні обранці затвердили низку програм, що стосуються правової освіти населення, забезпечення діяльності спостережної ради при РДА, вдосконалення, розвитку та державної підтримки кримінально-виконавчої інспекції в районі відділу ДПтС в області, медикаментозного забезпечення хворих з хронічною нирковою недостатністю та на ревматоїдний артрит, забезпечення організаційно-масових заходів з нагоди свят та пам’ятних дат, підтримки громадських організацій, надання депутатами райради матеріальної допомоги малозабезпеченому населенню, «Мала преса», матеріально-технічного забезпечення здійснення повноважень відділом управління майном спільної власності територіальних громад сіл, міста району.

Що стосується фінансів, то депутати прийняли рішення про передачу субвенції з обласного бюджету та внесли зміни до районного. Погодили призначення на посаду директора районного будинку культури Едіти Василівни Канчій. Школу в Смологовиці з першого вересня наступного року планують реорганізувати в навчально-виховний комплекс «Смологовицька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дитячий садок Іршавської райради Закарпатської області».  Також окремі приміщення комунального майна надали в оренду та для викупу. Затверджено план роботи райради на 2014 рік, а також план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів. Народні обранці підтримали і рішення про те, щоб реорганізувати з першого липня наступного року Ільницьку загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів у філію районної станції юних техніків. Її матеріально-технічну базу використовуватимуть і в тому числі для потреб районної станції юних туристів. Перед депутатами про стан підсипки автодоріг виступив начальник райавтодору Богдан Сич. За його словами, запасли на зиму 230 метрів кубічних відсіву та 39 тонн солі. На його адресу лунали запитання та слова подяки.

Як зазначив голова райдержадміністрації Василь Ковбаско, питання доріг, роботи району електромереж та філії Закарпатгазу розглянуть на засіданні колегії спільно з президією райради. Він також сказав, що в наступному році запрацює бітумбаза в Підгірному. На завершення виступу всіх привітав з новорічно-різдвяними святами.

Серед доповідачів були керуючий справами райради Євген Свириденко, начальник фінуправління РДА Оксана Симчик, начальник відділу управління майном спільної власності територіальних громад сіл, міста району Віта Чорноличак, начальник відділу юридичного забезпечення та кадрової роботи райради Людмила Куртинець, редактор газети «Нове життя» Василь Шкіря, завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами й оборонної роботи РДА Сергій Жидик, головний спеціаліст сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями і ЗМІ Неля Пасемко, лікар центральної райлікарні Степан Сукович.

Закрив сесію голова райради Станіслав Сухан, який подякував всім за співпрацю.

Василь ШКІРЯ,

Іван СТЕПОВИЙ.

Ваш отзыв

Ваш коментар