- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПРОБЛЕМИ СЕЛА — ЗБЛИЗЬКА

Проблеми жителів Доробратівської сільської ради вирішував голова райдержадміністрації Василь Ковбаско під час виїзного прийому громадян. У прийомі громадян також взяли участь сільський голова Ірина Ваш, керівник апарату райдержадміністрації Олег Козенюк, завідувач сектору роботи зі зверненнями громадян РДА Еріка Білогорка.

Жителі села проявили велику активність та небайдужість до проблем як особистих, так і соціального напрямку. Коротко про роботу сільської ради розповіла сільський голова.

Зокрема, Ірина Михайлівна щорічно ставить перед собою основні пріоритетні завдання, які по можливості реалізуються. Так, за останні роки у селі відремонтовано 3 км. асфальтної дороги. У Доробратівській ЗОШ І-ІІІ ст. повністю зроблено ремонт приміщення старого корпусу школи, у Горбківській ЗОШ І-ІІІ ст. перекрито дах, у ДНЗ с. Доробратово замінили труби для водопостачання на нові.

Аналізуючи значні позитивні зрушення у соціально-економічній сфері району та зокрема сільської ради,  Василь Ковбаско підкреслив постійну увагу й особистий контроль за виконанням планів соціально-економічного розвитку.

Завідувач Доробратівського дошкільного навчального закладу Ганна Калій звернулася до керівника району із проханням посприяти у виготовленні проектно-кошторисної документації на реконструкцію системи опалення  дитсадка.

Депутат сільської ради, завідувач дошкільного навчального закладу с. Горбок Ганна Алфелдій просила посприяти із виділенням коштів на придбання кухонного інвентаря. Хвилювало її ще питання пасажирських перевезень по маршрутах «Горбок-Іршава» та «Горбок–Мукачево». Голова райдержадміністрації запевнив, що питання будуть вивчати та вирішувати. Ганна Василівна також порушила  проблему із вивозом сміття в с. Горбок.  Попередню домовленість із орендарями озер, які взяли на себе зобов’язання вивозити відходи із села за власні кошти, було відмінено через збільшення суми оплати за транспортування  новою фірмою. Тут постає питання про вартість вивезення сміття.

Відкриття в Горбку сільського клубу – одне із завдань як депутатів сільської ради, так і громади. Приміщення, яке б могла сільська рада орендувати для сільського клубу, продали. Тому потрібно вишукувати нові варіанти.

Також на прийомі у голови РДА побував директор Горбківської ЗОШ І-ІІІ ст. Сергій Кобаль, який  просив допомогти із заміною вікон в школі.

Керівник району проінспектував заклади бюджетної сфери, зокрема побував в амбулаторії загальної практики сімейної медицини та ДНЗ с. Доробратово.

Питання, що порушувались на виїзному прийомі, взяті під особистий контроль головою райдержадміністрації та будуть направлені відповідним службам району для реагування на них.

Неля ЧОПОВДА.