- Нове життя - https://nz-ir.com -

«Круглий стіл» в Іршавській ДПІ

Днями у ДПІ в Іршавському районі відбулася зустріч начальника інспекції Муха Світлани з новими членами Асоціації платників податків за «Круглим столом». Присутніми були: Сенина М.І., керівник туристичного табору «Зачарована долина», в якому в 2013 році оздоровлено 460 дітей з різних куточків Україн, підприємці Горзов В.О., Мягкий А.І.та Михайлюк І.І, які займають левову долю в сфері будівництва району, продажу будівельних матеріалів, та відповідно і значну долю відрахувань до бюджету.

     Зустріч пройшла в ракурсі дружньої бесіди про нагальні питання з оподаткування приватного бізнесу та висвітлення останніх  змін в податковому законодавстві.

     Голова Асоціації платників податків Іршавського району Михайлюк І.І. зазначив,  що за роки діяльності організації була проведена велика робота з побудови своєрідного «містка» партнерських взаємовідносин між органами державної влади та платниками податків. Асоціація і надалі продовжує працювати задля підтримки атмосфери прозорості у стосунках платників податків з контролюючими органами, сповідуючи принципи взаємної відповідальності між органами влади та бізнесом.

     Начальник інспекції нагадала присутнім, що необхідність сплачувати податки – це невід’ємна частина підприємницької діяльності, також навела аналіз виконання надходжень податків і зборів до державного та місцевого бюджету за 10 місяців 2013 року, акцентувала на зацікавленості держави в зростанні прибутків бізнесу, ліквідації тіньових зарплат, адже це не лише надходження до бюджету, а й нові робочі місця та забезпечені соціальні гарантії кожного громадянина.

   «Ми рухаємося до Європи, до цивілізованого ведення бізнесу та контролю з боку державних органів, отож переймаємо кращий світовий досвід взаємодії влади і бізнесу, – зазначила посадовець. – Зі свого боку ми завжди відкриті для конструктивного діалогу з представниками бізнесу та готові спільно вирішувати проблемні питання».

       На завершення зустрічі Світлана Муха роздала присутнім брошури “Права та обов’язки платника податків та контролюючих органів”.