Версія для друку Версія для друку

ЧОМУ КОМАНДА СІЛЬЦЯ «ЗНЯЛАСЯ»?..

Футбольна команда Сільця потужно заявила про себе як у районі, так і за його межами. На районному чемпіонаті вона була завжди серед лідерів. Юнаки на нещодавніх міжнародних змаганнях в Угорщині дійшли до 1/8 фіналу. Це більш ніж переконливі результати. І тут на тобі – команда знімається з розіграшу. Таке рішення сколихнуло весь футбольний бомонд, напевно, не лише району. Вболівальники теж здивувалися, адже полюбляють цей видовищний і масовий вид спорту. Чим керувалися спортсмени, в чому причина, ми  попросили розповісти президента ФК «Сільце» Сергія Малицького.

– Насправді, ситуація доволі не проста. До прикладу, одна команда, з якою граємо, замовляє суддю, який повинен обслуговувати матч. Вони мають бути господарями поля – така їх умова. Роблять ще низку побажань на свою користь, які виконуються. Футболісти Сільця всупереч цьому та завдяки професіоналізму починають перемагати в матчі. Опоненти затівають бійку, внаслідок чого нанесено низку ударів судді, не дають виконувати одинадцятиметровий удар, «зривають» матч. Ні з того, ні з сього призначають переграти поєдинок. Не зрозуміло, в яку футбольну логіку таке рішення вкладається і в якій футбольній практиці є. Якщо якась із команд зробила порушення, то, очевидно, що її треба покарати. Наші спортсмени не намагаються перемогти будь-якою ціною, а беруть професіоналізмом.

Це лише один із показових прикладів. Також я переконаний, що відповідній профільній організації треба подбати про те, щоб ключові матчі обслуговували три судді. Ця організація не повинна відмовлятися надавати цілком публічну інформацію для учасників розіграшу. І здається, що у цієї структури є бажання працювати тільки кулуарно. Вона би мала виховувати молодь у любові до фізичної культури і спорту на прикладі футболу, а не демонструвати прояви хуліганства. Враховуючи всі ці фактори, ми прийняли рішення відмовитися від участі в районному чемпіонаті на знак протесту проти такого ставлення до футболу організації, яка повинна бути чи не найбільше зацікавлена у прозорості, професіоналізмі, дотриманні відповідних канонів гри. Та незважаючи на це, футбольна команда Сільця розвивається і готова брати участь у цивілізованих спортивних змаганнях.

Іван СТЕПОВИЙ.

Ваш отзыв

Ваш коментар