Версія для друку Версія для друку

ВІТАННЯ СТАРОЖИЛУ БІЛОК ІЗ НАГОДИ ІМЕНИН

Якщо ви завітаєте в с. Білки і запитаєте про родину Петра Васильовича Боїшка, то обов’язково почуєте у відповідь:
− Авжеж, знаємо такого. Вчителем працював у школі, російську мову викладав.
Вчителькою у Білківській загальноосвітній школі працювала і його дружина, Маргарита Петрівна. Тепер вони обидвоє вже на пенсії. Петру Васильовичу днями виповнилося 93 роки.
Із днем народження його прийшов привітати заступник голови районної ради Петро Добромільський. Він вручив імениннику грамоту райради, квіти і цінний подарунок.
− Такими людьми, як Петро Васильович Боїшко гордитьтся село. У школі він був вчителем, до якого тягнулися учні, сіяв у серця дітей добре, розумне вічне. Багато із його вихованців стали відомими людьми, якими гордиться село. У свій вік Петро Васильович у доброму здоров’ї, підтягнутий, залюбки згадує про життєві події, які випали на його долю. Особисто знався із двічі Героєм соцпраці Юрієм Пітрою, всесвітньо відомим силачем Іваном Фірцаком (Кротоном), журналістами Олександром Сенинцем, Юлією Зейкан, композитором Петром Світликом, депутатом Сойму Карпатської України Іваном Ігнатком, о. Петром Мадяром.
Петро Васильович і Маргарита Петрівна виростили і виховали трьох дітей. Мають 6 внуків і 6 правнуків. Разом в парі прожили 66 літ.
Таких виноградників як на обійсті Боїшків мало де побачиш в районі. Ще донедавна обрізав лозу сам Петро Васильович. А вичавлює із сонячних грон ароматне вино він і дотепер.
Привітати іменинника прийшов також голова ради районної організації Ветеранів України Денис Білинець та учні місцевої школи, в якій свого чсасу викладав Петро Боїшко.
Василь ШКІРЯ.
DSCN2025

Ваш отзыв

Ваш коментар