Версія для друку Версія для друку

ОСВІТЯНИ РАЙОНУ ВІДЗНАЧИЛИ ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО

У п’ятницюу приміщенні районного будинку культури пройшли урочистості з нагоди Дня працівника освіти. Грамотами обласної ради, райдержадміністрації і райради, управління освіти, молоді і спорту райдержадміністрації кращих освітян нагородили голова райдержадміністрації Василь Ковбаско, голова райради Станіслав Сухан і начальник управління освіти, молоді і спорту райдержадміністрації Єлизавета Яцканич. Освітяни району, — зазначили виступаючі, — прийшли до свого професійного свята із хорошими здобутками. За рішенням колегії департаменту освіти, науки, молоді і спорту облдержадміністрації за успішну роботу у 2012 ‒ 2013 навчальному році наш район посідає одне з перших місць в області. Найбільш яскравим і вагомим прикладом системної роботи педколективів Іршавщини є успіхи та досягнення їх вихованців у всеукраїнських учнівських олімпіадах й конкурсах. Серед них ‒ юні таланти: учениця 9 класу Іршавської ЗОШ №1 Ганна Бейсюк, учениця 11 класу Приборжавської ЗОШ І-ІІІ ступенів Алла Світлинець, учениця 9 класу Довжанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Юлія Голяк, учень 11 класу Іршавської ЗОШ №2 Павло Попов, учениця 6 класу Кушницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Яна Вашленко, учениці 10 класу Іршавської ЗОШ №1 Андріана Нікітіна, Злата Свида та ін.
Всі учні-переможці відзначені грамотами та призами. 25 вчителів за роботу з обдарованими дітьми нагороджені грамотами управління освіти, молоді та спорту РДА й грошовими преміями. 5 учнів отримували у 2012-2013 н.р. стипендію у розмірі 200 грн.
Конкурсна робота «Пошук найбільш ефективного способу вегетативного розмноження картоплі» Марії Юріни, учениці 6 класу Осійської ЗОШ І-ІІІ ступенів відібрана в числі кращих в Національному еколого-натуралістичному центрі м. Києва.
Учениця 10-ого класу М.Раковецької ЗОШ І-ІІІ ст. Марина Ожоганич ‒ переможець обласної вікторини конкурсу «Що я знаю про здоровий спосіб життя» у фестивалі-конкурсі «Молодь обирає здоров’я».
У обласному конкурсі дитячих малюнків «Мої права», приуроченому до Дня захисту дітей І місце виборола Антоніна Саксон, вихованка РБДТ, друге ‒ Аліна Шкут, вихованка зразкової студії образотворчого мистецтва «Боржавська фантазія» (керівник Любов Микита), третє місце ‒ Вероніка Матішинець, вихованка РБДТ.
Педагогів району із професійним святом привітав і народний депутат України Іван Бушко.
Він побажав їм міцного здоров’я, щастя, добра, а також вручив кращим молодим вчителям району ноутбуки. До речі, Іван Бушко чимало зробив для освітніх закладів нашого району. У дитячому навчальному закладі №1 с. Імстичово за його сприяння встановлено металопластикові вікна, у цьому ж селі облаштовано ігровий майданчик у ДНЗ №2. Встановлено вхідні металопластикові двері та вікна у спортивному залі Імстичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Чимало зробив він і для школи-інтернату: тут за фінансової підтримки Івана Івановича відкрито перший клас, виготовлено вхідні пластикові двері. Вихованцям дитсадка с. Сільце подарував LSD-телевізор. У с. Лоза за його підтримки встановлено вхідні двері в ЗОШ І-ІІ ступенів, облаштовано ігровий майданчик у ДНЗ, надано матеріальну допомогу ДНЗ с. Брід та ін..
До присутніх звернулися й Іршавський міський голова Степан Бобик та голова райкому профспілки працівників освіти Олег Попович.
Учасники художньої самодіяльності районного будинку культури дарували усім присутнім задушевні, ліричні пісні.

Василь ШКІРЯ.

Ваш отзыв

Ваш коментар