- Нове життя - https://nz-ir.com -

ІРШАВЩИНА ВИГЛЯДАЛА ГІДНО

Днями в обласному музично-драматичному театрі відбулася найбільша в області ХІІ Міжнародна туристична виставка-ярмарок «Тур’євроцентр-Закарпаття-2013» і туристичний фестиваль «Євро Карпати-2013», в яких взяли участь представники не тільки всіх районів області, але й гості Угорщини, Словаччини, Чехії. Також свої туристичні можливості представляли Львівська, Київська, Запорізька, Одеська та інші області.

Офіційну частину розпочали та перерізали символічну стрічку перший заступник голови Державного агентства України по туризму і курортам Валентина Гордієнко, в.о. голови облдержадміністрації Ігор Свищо, в.о. голови обласної ради Андрій Сербайло.На туристичній виставці-ярмарок Ігор Свищо та Андрій Сербайло підписали Меморандум про реалізацію на території Закарпатської області заходів зі створення умов для проведення у 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні.

— Участь у таких  виставках дає можливість як представити, так і розвивати туристичну галузь, розбудови туристичної інфраструктури і не тільки, – зауважила Валентина Гордієнко. – Я впевнена, що учасники цього заходу знайдуть тут нових колег по бізнесу, підпишуть нові угоди і зможуть налагодити співпрацю, яка принесе результати не тільки цьому краю, але й усій Україні.

Також Валентина Гордієнко вручила в.о. голови обласної державної адміністрації Ігорю Свищу відзнаку Державного агентства з туризму і курортів за внесок у розвиток туристичної інфраструктури Закарпатської області.

На ярмарку було презентовано досягнення нашого району – перелік рекламно-інформаційної продукції – туристичні карти, листівки, буклети з туристичними куточками краю: «Родзинки Іршавщини», «Іршавщина запрошує», «Сільський зелений туризм», «Срібне джерело», «Готель Іршава», пішохідний маршрут «Лисичово-Кук», «На Гамору молот кличе», «Санаторій Боржава», «Дерев’яні церкви району» та «Фестиваль ковальського мистецтва та народних промислів запрошує».

Особливу увагу у відвідувачів виставки викликало залізне дерево, виковане ковалями кузні-музею «Гамора», та вироби сільськогосподарського реманенту. Також вразила сувенірна продукція народних умільців Олександра Дворака (гончарні вироби), Михайла Головка (лозоплетіння), вишивка Марії Ляшко та Вікторії Маргіти. Ткацтво представила Ольга Копинець. Колоритним доповненням свята став виступ колективу «Троїстих музик», які радували гостей народними мотивами.

Іршавський район  – був цікавим для туристів своєю привабливістю і не залишив байдужим відвідувачів. Нашими гостями були голови Перечинської та Виноградівської РДА Закарпатської області, голова Сквирської РДА Київської області, представники культури та інтелігенції краю, дипломатичних кіл, туристичних агенцій, прості громадяни – гості виставки, яким Іршавщина була не байдужа. Майстрині кулінарної справи показали вміння приготувати смачні страви. Особливо популярними були токан, начинка, солонина, бринза, пікниця, прекрасний букет їстівних тюльпанів із сиру та чесноку. Не обійшлося  без сливовиці й домашнього вина. Господарем столу був розкішний каравай.

Район садівництва і виноградарства, як називають Іршавщину, милував  розмаїттям запашних груш, яблук, персиків та різносортним виноградом, вирощеним дбайливими руками місцевих господарів. Всі із задоволенням насолоджувалися гостинцями та сподіваннями на нову зустріч.

Делегацію району, яку очолював заступник голови РДА Микола Сочка, представляли досвідчені керівники управління економічного розвитку і торгівлі, відділу культури і туризму райдержадміністрації.

Вікторія Маргіта,

спеціаліст відділу культури і туризму Іршавської РДА.