Версія для друку Версія для друку

ХОР ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ІРШАВЩИНИ – У ТВОРЧОМУ ВІДРЯДЖЕННІ

З метою збереження та популяризації лемківської культури свою першу творчу поїздку на ІV обласний фестиваль лемківського народного мистецтва «Лемківська ватра», що проходив на турбазі «Красія» в селі Кострино Великоберезнянського району здійснив хор працівників культури Іршавського району (керівник Оксана Сідор) з відповідно підготовленою програмою.

Це свято, відпочинок та найголовніше – зустріч людей, розкиданих по всьому світу. Сльози, радість, спогади – описати неможливо. Роздуми та пісні біля лемківської ватри – це особливий дух, якого набираємось, щоб далі жити і творити.

Великоберезнянщина вже вчетверте зібрала гостей у чарівному лемківському селі. Ті, кому не байдужа лемківська культура, прийшли чи приїхали сюди, аби засвідчити свою  приналежність до етнічної гілки великої української нації – лемків Карпат. Серед них – українські лемківські діаспори зі Словаччини, Польщі. Іршавчанам поталанило взяти участь у концертній програмі фестивалю поряд з художніми колективами Львівщини, Рівненщини. Колектив продемонстрував колоритну  програму закарпатських народних лемківських пісень в обробці Петра Світлика «Світи, місяченьку», «Через поле широкоє» та «Покладу, покладу» в хоровій обробці Дезидерія Задора, за що отримав бурхливі оплески та щире «Браво!» від господарів та глядачів.

Приємна співрозмова та підтримка заступника голови ОДА Івана Качура додала творчого піднесення учасникам хору.

За свою першу обласну нагороду – подяку управління культури ОДА за участь у фестивалі новостворений хор працівників культури завдячує керівництву району, що посприяли участі  у фестивалі.

Колектив повернувся додому з надзвичайно хорошими враженнями, з оптимістичними настроями на майбутнє творче життя. Теплота лемківської ватри назавжди залишиться у спогадах про це прекрасне мистецьке дійство.

Оксана Сідор,

провідний методист РБК, керівник колективу.

Ваш отзыв

Ваш коментар