- Нове життя - https://nz-ir.com -

АГРАРНИКИ КРАЮ РАДИЛИСЯ В ІРШАВІ

Президент України Віктор Янукович велику увагу приділяє розвитку агропромислового комплексу. Наша країна спроможна відродити колишню славу  житниці Європи.

Днями в Іршаві проведено обласну нараду-семінар з питань раціонального та ефективного  використання земель сільськогосподарського призначення, ведення моніторингу використання земель сільськогосподарського призначення, відведених для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, виникнення права власності  на землю взамін сертифікатів на право на земельні частки (пай), необхідні розроблення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обгрунтування сівозмін  та впорядкування угідь, реєстрації сільськогосподарської техніки, на виконання  пункту 2 доручення голови ОДА від 7 червня 2013 року.

Нараду-семінар відкрив перший  заступник, начальник Держсільгоспінспекції в Закар-патській області Михайло Годя.

Із порушених питань виступили заступник  начальника департаменту  агропромислового  розвитку ОДА Володимир Тереля, начальник управління контролю за використанням  та охороною земель Держсільгоспінспекції в Закарпатській області Мар’ян  Попадюк, начальник технагляду Держсільгоспінспекції  в Закарпатській області Василь Кирлик  та начальник головного управління Держземангетнства  у Закарпатській області Олександр Антал.

У нараді взяв участь і виступив  в.о. голови райдержадміністрації Іван Мошкола.

***

До речі, на спільних нарадах з сільськими головами населених пунктів району також обговорювалася реалізація завдань Президента України Віктора Януковича щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів. Учасники наради ділилися власним баченням реформування місцевого самоврядування. Частина з цих позицiй вже оприлюднені в районній газеті.

Василь ШКІРЯ.