- Нове життя - https://nz-ir.com -

“НОВЕ ЖИТТЯ”… ЯК “ЖДИ МЕНЯ”

27 квітня ц.р. районна газета “Нове життя” на сторінці “Нам пишуть: листи із редакційної пошти” опублікувала матеріал Мирона Слуки із м. Жовква Львівської області. Він розшукував свого давнього друга Антона Корпоша із М. Розтоки, якого вже не бачив 50 років. Познайомилися вони на Крайній Півночі в Комі АРСР.

У кожного склалася своя доля. “Я не впевнений, − йшлося  в листі М. Слуки, − що Антон Корпош тепер мешкає  саме у Вашому (Іршавському − В.Ш) районі. Жевріє  надія на чудо. Проте не сумніваюся, що життєвий шлях його був чесний і плідний. І це впевненість спонукає мене вдатися до пошуків друга молодості”.

Усе склалося майже так, як у відомій і популярній передачі “Жди меня”. Та ще, виявляється, Антон Гаврилович Корпош із Малої Розтоки наш постійний читач. Газетну публікацію в “Новому житті” сприйняли як сімейне свято. По інтернету зв’язалися із автором листа. А Антон Гаврилович, як чесна  і порядна людина зайшов у редакцію газети і подякував нам, газетярам, що допомогли знайти друга. Про їх особисту зустріч, коли вона відбудеться, повідомимо вас, шановні читачі, додатково.

А. Корпош  свого часу ніс службу в Радянській армії, закінчив курси шоферів та працював шофером у колгоспі “Дружба”, помічником майстра по кладці ткацьких верстатів на колишній Іршавській бавовняно-ткацькій фабриці. Доля випробовувала його і на цілині.

Разом із дружиною Маргаритою виростили двох дітей − доньку Наталію і сина Ярослава. Мають чотирьох внуків.

Приємно, коли газетні публікації мають зворотній зв’язок. Вони приносять у наші серця душевне задоволення і хвилини радості.