Версія для друку Версія для друку

ЧИ ХОЧЕ МОЛОДЬ МАТИ ВИЩУ ОСВІТУ?

Останнім часом у пресі з’явилося багато публікацій на молодіжну тематику. Кожен прагне висловити свою точку зору з приводу орієнтирів на майбутнє. Важко уявити здійснення мрій в умовах економічної нестабільності і соціальної незахищеності. Можливо, саме тому мої однолітки прагнуть здобувати не так освіту, як диплом. Особливо мене лякають судження дівчат.

Недавно я прочитала міркування ровесниці про подальший шлях у житті й здивувалася людській байдужості. Дівчина Ірина написала, що не мріє вчитися після школи у вузі, бо на роботу все одно важко влаштуватися.

Я не погоджуюсь із Іриною. Більшість моїх друзів теж підтримують мою думку.

Хлопцям легше. Підуть в армію, відслужать, а там, дивишся, і щось зміниться. А з іншого боку, вони теж повинні відповідати за долю держави. Я не применшую і ролі жінки в суспільстві. У неї ще важливіше призначення- народжувати дітей.

Відповідно Ірині треба змінити своє ставлення до навчання, до батьків. Тільки освіта може забезпечити нашому поколінню гідне майбутнє. Кожна дівчина повинна обрати свій шлях. Подумайте логічно: як жінка з низьким інтелектом може виховувати дітей? Невже можна допустити, щоб власні діти її соромились? Тому не шукайте розваг, тікаючи від труднощів, а самовдосконалюйтесь. Звісно, я не проти спілкування з друзями. Думаю, що кожній молодій людині слід замислитись, чи варто розмінювати своє життя на цигарки, випивки і тому подібне?

Все ж таки прийде такий час, коли Ірина мріятиме про сім’ю, про домашній затишок. Недарма кажуть: «Бережи честь з молоду». Думаю, що це стосується як юнаків, так і дівчат. Дбати про себе треба тепер, щоб не пізно було потім. Це стосується і взаємин із батьками. Важко налагоджувати зіпсовані стосунки, легше ж  їх взагалі не псувати.

З міркування Ірини я і для себе зробила уроки. Я звичайна дівчина і теж роблю багато помилок. Але прагну їх уникати або вчасно виправляти.

Переконана в тому, що запорукою мого щасливого майбутнього є праця. Тільки наполегливість може допомогти досягти омріяного!

 

Ваш отзыв

Ваш коментар